اسمارت فونها تقریبا همه کاری از دستشان بر میآید؛ از ایجاد سرگرمی گرفته تا عکاسی، حساب و کتاب و تهیه لیست خرید و به لطف انواع متنوعی از اپلیکیشنهایی هم که دارند میتوانند در قالب کتاب، تلویزیون یا ضبط برای کاربر ایفای نقش کنند. در سال های اخیر نیز به واسطه تعبیه حسگرهای جدید حتی این توان را پیدا نمودهاند تا میزان کالری، ضربان قلب و قدم های افراد را نیز شمارش نمایند.تنها کاری که موبایلها تاکنون توان انجامش را نداشتند، تشخیص میکروبها و سموم غذایی بوده که ظاهرا به واسطه پیشرفت تکنولوژی در آینده نزدیک این قلم را نیز به لیست هنرهای بیشمار خود خواهند افزود.
شرکتهایی همانند SCiO در حال توسعه بخشیدن به اسکنرهای مولکولی و کوچک هستند تا بتوان به واسطه آنها اطلاعات لازم در مورد مواد خوراکی مصرفی همانند میزان ارزش غذایی یا حتی وجود سموم بیماری زا دریافت نمود.برای این منظور به اپلیکیشنهای مربوطه و دادههای تحلیلی نیاز است. میتوان با مجموعهای از نرمافزارهای موبایلی و جفت کردن آنها با اسکنر موردنظر، اطلاعات مورد نیاز کاربر را در اختیار آنها قرار داد.
نکتهای که در مورد اسکنرهای SCiO وجود دارد این است که ۴ حسگر موجود در آنها بسیار ریز هستند و پتانسیل این را دارند که بتوان آنها را مستقیما داخل بدنه تلفن هوشمند جای داد و به کار گرفت.
اسکنر مشابه دیگری که به کمپانی ۶SensorLabs تعلق دارد و نامش «نیما»ست. بیمارانی که به سلیاک مبتلا هستند میتوانند از این دستگاه برای اسکن غذاهای خود به منظور تشخیص کوچکترین میزان گلوتن موجود در آنها استفاده نمایند و به این واسطه از رشد بیماری خود پیشگیری کنند.