با وجود پیشرفتهای چشمگیری که طی سالهای اخیر در حوزه تکنولوژی های نوین ارتباطی و بویژه فناوریهای مربوط به اینترنت شاهد آن بودیم، هنوز هم ۳ میلیارد نفر در جهان از امکان دسترسی به اینترنت بیبهره اند که می تواند بسیار تامل برانگیز باشد.همین امر بسیاری از محققان در سراسر جهان را بر این داشته است تا با تولید دستگاهها و همچنین روشهایی جدید، بتوانند اینترنت را به خانههای این تعداد افراد نیز برسانند. در همین رابطه، تیمی تحقیقاتی به رهبری George Eleftheriades برای تحقق رویای این سه میلیارد نفر برای دسترسی به اینترنت، در حال توسعه آنتن جدید، نازک و صافی هستند که می تواند به زودی جایگزین دیشهای ماهوارهای حجیم شود.
این تیم در حال ساخت فرامادهای هستند که می تواند موجب تغییر مسیر امواج الکترومغناطیس شده و آنها را بر روی پرتوهای فشرده، متمرکز کند.
می توان این انرژی شبیه به لیزر را برای فواصل بسیار دور و همچنین ماهوارهها در فضا ارسال کرد که به گفته مدیر این تیم تحقیقاتی، این روش هزینههای بسیار کمتری را به دنبال خواهد داشت و می تواند به زودی دسترسی جهانی به اینترنت را برای تمامی ساکنین کره زمین فراهم کند.
این آنتن به کاربران این امکان را می دهد تا سیگنالها را به طور مستقیم و بدون نیاز به استفاده از هیچگونه ابزار و تجهیزات حجیم و گرانقیمت از فضا دریافت کنند. نکته جالب توجه در خصوص این آنتن اینجاست که بسیار کوچک بوده و ضخامت آن تنها به دو سانتیمتر می رسد.
این محققان برای ساخت این آنتن، فراماده ای را تولید کرده اند که می تواند سیگنالهای نزدیک را جذب کند و سپس این سیگنالها را بر روی پرتوهای فشرده متمرکز کند. لازم به ذکر است که فرامادهها، موادی هستند که در طبیعت وجود ندارند و زاده دست بشریت هستند.
اینترنت
آقای Eleftheriades در خصوص دستاورد تیم خود عنوان می کند که این آنتن جدید، گامی مهم در جهت تحقق اهدافمان برای فراهم کردن دسترسی تمای ساکنین کره زمین به اینترنت محسوب می شود که این کار از طریق تجهیزاتی کمهزینه، قابل حمل و سبک میسر خواهد شد.
اگر این محصول مراحل توسعه و تکامل خود را به خوبی طی کند، می توان انتظار داشت که در آینده ای نزدیک این سه میلیارد کاربر هم بتوانند با نصب این آنتن در قسمت پشتی گوشی، تبلت و یا لپتاپ خود، لذت دسترسی به اینترنت را تجربه کنند.