پژوهش تحقیقاتی جدیدی که ماحصل همکاری مشترک دانشگاه میگوئل هرناندز و استارتآپ اسپانیایی aisoy است، نشان میدهد رباتها میتوانند به کودکان مبتلا اختلال طیف اوتیسم (ASD) کمک کنند. کلینیک دانشگاهی UMH و Aisoy از مدتهای قبل فرآیند طراحی و ساخت برنامههای ویژه این پلتفرم را آغاز کردهاند. برنامههایی که از قابلیتهای سیستمعامل Airos که ویژه کودکان مبتلا به اوتیسم ساخته شده استفاده میکند.
مدیرعامل Aisoy در این ارتباط گفته است: «ما اکنون یک سیستمعامل به نام Airos در اختیار داریم. سیستمعاملی که متشکل از یک موتور احساسی، یک موتور شناختی و یک موتور تصمیمگیری است. این سیستمعامل بستری را برای برنامههای کاربردی فراهم میآورد. برنامههایی که Bot-Apps نامیده میشوند.»
همکاری این دو گروه تحقیقاتی به این شکل است که گروه اول در زمینه ساخت روبات آموزشی Aisoy مشغول به کار است، در حالی که گروه دوم فرآیند اثربخشی درمانی را به منظور افزایش سطح مهارتهای اجتماعی، عاطفی و شناختی کودکان در آکادمی این دانشگاه پیگیری خواهد کرد. به طور مثال ربات این استارتآپ قادر خواهد بود احساسات کودکان را شناسایی کرده و بر مبنای آن پیشنهاد انجام یکسری بازیهای خاص را ارائه کند. در مدت زمانی که کودکان و رباتها در کنار یکدیگر قرار دارند، بچهها یک ارتباط عاطفی را با ربات برقرار خواهند کرد. این ارتباط عاطفی در تعامل با درمانی خواهد بود که از سوی دانشگاه ارائه میشود.