مقایسه اگزینوس ۹۹۰ و اسنپدراگون ۸۶۵؛ کدام نسخه از گلکسی اس ۲۰ بهتر است؟

مقایسه اگزینوس ۹۹۰ و اسنپدراگون ۸۶۵؛ کدام نسخه از گلکسی اس ۲۰ بهتر است؟
دستگاه کنترل تردد کارابان

مقایسه اگزینوس ۹۹۰ و اسنپدراگون ۸۶۵؛ کدام نسخه از گلکسی اس ۲۰ بهتر است؟

در این مطلب به مقایسه اگزینوس ۹۹۰ و اسنپدراگون ۸۶۵ در گوشی‌های سری گلکسی اس ۲۰ می‌پردازیم تا ببینیم کدام نسخه از پرچم‌ دارهای سامسونگ عملکرد بهتری از خود نشان می‌دهد.

همانند نسل‌های قبل، سری گلکسی اس ۲۰ هم با دو پردازنده متفاوت راهی بازارهای متفاوت شدند. همانطور که می‌دانید، آن دسته از گوشی‌هایی که در آمریکا به فروش می‌روند از پردازنده اسنپدراگون ۸۶۵ و آن‌هایی هم که قرار است وارد بازار جهانی شوند از پردازنده اگزینوس ۹۹۰ بهره می‌برند. این مسئله چیز جدیدی نیست و از زمان گلکسی نوت ۳ تاکنون به همین شکل پیش رفته است.

اما اگرچه می‌دانیم اسنپدراگون ۸۶۵ جز بهترین پردازنده‌های گوشی‌های هوشمند به حساب می‌آید و اولین پردازنده‌ای بود که توانست اختلاف زیاد با چیپست‌های سری A اپل را کاهش دهد، اما از آن جایی که یک کاربر با خرید گلکسی اس ۲۰ در خاورمیانه و یکی دیگر در آمریکا هر دو انتظار دارند گوشی آن‌ها بهترین عملکرد را داشته باشد، تصمیم گرفتیم نگاهی بیندازیم به تفاوت‌های این دو پردازنده تا ببینیم آیا اگزینوس ۹۹۰ می‌تواند به اندازه اسنپدراگون ۸۶۵ قدرتمند باشد؟

مقایسه اگزینوس ۹۹۰ و اسنپدراگون ۸۶۵؛ چیپ‌های ۷ نانومتری مجهز به مودم ۵G

سامسونگ هنوز کاملا مشخص نکرده چرا با وجود قیمت مشابه، گوشی‌های خود را با دو مدل پردازنده وارد بازارهای متفاوت می‌کند، اما می‌توان در این رابطه حدس‌هایی زد! CDMA، یک استاندارد مخابراتی به معنای دسترسی چندگانه تقسیم کد است و استانداردی است که کوالکام آن را طراحی کرد و حق اختراع آن را نیز در اختیار دارد. CDMA فقط درصد محدودی از کل شبکه‌های سراسر دنیا را تحت پوشش خود دارد و اکثرا هم شرکت‌های مخابراتی ورایزن و اسپرینت در آمریکا آن را ارائه می‌دهند. بنابراین اگر سامسونگ بخواهد گوشی‌های خود را از طریق اپراتور ورایزن به فروش برساند، باید از پردازنده کوالکام بهره ببرد.

آیا کوالکام قصد طراحی پردازنده اسنپدراگون ۸۶۵ پلاس را دارد؟

اما چرا سامسونگ در جاهای دیگر هم از پردازنده‌های ساخت کوالکام استفاده نمی‌کند؟ یکی از بهترین پاسخ‌ها می‌تواند این باشد که سامسونگ می‌خواهد پول کمتری صرف کند و لذا به جای پرداخت مبلغی به کوالکام و خرید پردازنده‌های این شرکت، از نمونه‌های انحصاری استفاده می‌کند! از طرفی برخی از مخابرات‌ها هم از استاندارد GSM به جای CDMA استفاده می‌کنند و لذا سامسونگ مدل‌های مجهز به اگزینوس را در آن بازارها به فروش می‌رساند.

بین دو پردازنده تفاوت‌های زیادی وجود دارد. هم اگزینوس و هم اسنپدراگون از چیپست‌های ۷ نانومتری بهره می‌برند با این تفاوت که چیپست اگزینوس در کارخانه سامسونگ و طی فرایند LPP و چیپست اسنپدراگون هم در شرکت TSMC و طی فرایند N7P تولید شده‌اند. لیتوگرافی فوق فرابنفش فناوری است که سامسونگ آن را برای تولید چیپست‌های کوچک‌تر، سریع‌تر و بهینه‌تر استفاده می‌کند. فرایند فرابنفش عمیق هم (DUV) نام فرایندی است که TSMC برای تولید چیپست‌های خود بکار می‌گیرد.

برای بهره‌مندی از اینترنت ۵G، سامسونگ از مودم ۵۱۲۳ و کوالکام هم از مودم اسنپدراگون X55 5G در کنار پردازنده‌های خود استفاده می‌کنند. از آن جایی که سامسونگ چیپست پردازنده اگزینوس را خودش می‌سازد، کنترل بیشتری روی آن دارد و لذا آن را هم با پشتیبانی از اینترنت ۵G و هم ۴G به فروش می‌رساند. نسخه‌ ۴G این گوشی‌ها معمولا در هندوستان یا کشور ما که زیرساخت اینترنت ۵G هنوز در آن‌ها فراهم نشده در دسترس قرار می‌گیرند و خب خرید مدل ۵G‌ در وضعیت کنونی فایده خاصی برای مردم این کشور‌ها نخواهد داشت!

با این کار سامسونگ می‌تواند هزینه کمتری بپردازد، مثلا نسخه‌ای که در هندوستان به فروش می‌رود از نسخه‌ای که در آمریکا در اختیار کاربران قرار می‌گیرد هزینه کمتری دارد چون از فناوری قدیمی‌تری نیز بهره می‌برد. جالب است بدانید مدل پایه اس ۲۰ در هندوستان ۹۰۵ دلار قیمت دارد و این در حالی است که بین نسخه ۵G و ۴G این گوشی در انگلستان شاهد تفاوت ۱۰۰ پوندی هستیم؛‌ به عبارتی ارزش یک مودم ۵G چیزی در حدود ۱۰۰ دلار است!

کارابان وب
نویسنده

مطالب مرتبط

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *