محققان دانشگاه سنگاپور نوعی باتری انعطاف پذیر ابداع کردند که می تواند با استفاده از عرق بدن دستگاههای پوشیدنی کممصرف را شارژ کند. این باتری برای شارژ این دستگاه ها تنها به دو میلی لیتر عرق بدن نیاز دارد.
این باتری ۰.۸ اینچ مربع اندازه دارد و توسط مهندسان دانشگاه Nanyang در سنگاپور طراحی شده است. این باتری به پارچهای کشسان جاذب عرق متصل شده که پس از بستن به دور مچ یا بالای بازو میتواند به ساعت های هوشمند متصل شود. این پارچه بعد از جذب عرق آن را در خود نگه داشته تا بتواند در زمان مورد نیاز برای باتری قابل شارژ از آن استفاده کند.
این موضوع از اهمیت بالایی برخوردار است، زیرا میزان تعریق بدن هر فرد نه تنها به شرایط بدن فرد و محیط بستگی دارد بلکه به زمان هم وابسته است. در ساخت این باتری برخلاف باتریهای معمولی، از مواد شیمیایی و فلزات سنگینی که برای سلامتی مضر هستند و به محیط زیست هم آسیب میرسانند، استفاده نشده است.
دانشمندان برای سنجیدن پتانسیل دستگاه در ابتدا از اسپری عرق مصنوعی بدن انسان استفاده کردند و دیدند که این دستگاه میتواند ۳.۵۷ ولت برق تولید کند. در مرحله بعد دستگاه روی یک داوطلب آزمایش شد. این فرد دستگاه را به مچ دست خودش بست و ۳۰ دقیقه دوچرخه سواری کرد. این دستگاه میتواند ۴.۲ ولت انرژی تولید کند و خروجی آن نیز ۳.۹ مگاوات است که برای شارژ کردن حسگرهای دمایی تجاری که در بازار هستند، مناسب است.
پوی سی لی، دانمشند مواد دانشگاه فناوری نانیانگ گفت: ” این دستگاه نسبت به فناوریهای مشابه دیگر مقاومت بیشتری دارد و میتواند در برابر فشار و عرق تحمل بیشتری داشته باشد و نازک بودن آن نیز مشکلات دستگاههای قبلی را نیز حل کرده است. این باتری موجب کم شدن ضایعات الکتریکی مضر محیط زیست نیز میشود. ” دانشمندان در حال حاضر در حال بررسی اثر گرمای بدن روی عملکرد این باتری هستند و سایر ترکیبات عرق را نیز مطالعه میکنند.
گفتنی است که مدتی قبل هم دانشمندان دانشگاه کالیفرنیا، دستگاهی مشابه را ساختند که با قرار گرفتن روی نوک انگشتان میتوانست تلفن همراه را شارژ کند.